Cal Catasús
Veciana

Veciana

abandonada des de fa força temps, no conserva la teulada i presenta un estat ruinós força avançat.
    Jordi Montlló Bolart

Masia situada prop de Can Sala, en el vessant oposat de la carena, a pocs metres del camí que mena de Cal Sala a Cal Bernic. La casa estava construïda aprofitant el marge de la feixa que fa uns dos metres d'alçada. Actualment es troba abandonada i en estat ruïnós. La façana principal estava orientada a migdia, i encara s'identifica la porta principal amb la llinda de fusta. Entrant a mà esquerra hi ha una finestra que conserva els muntant de fusta, un tinell mig ensorrat i arran de terra, la boca del forn de pa amb tota la volta de maons intacte. A la part posterior de la casa, es conserva el cub. Malgrat les bardisses que han crescut al seu interior els rajols ceràmics es conserven perfectament, així com la llinda i l'ampit. La coberta s'ha ensorrat.

Destaquen els marges de pedra construïts damunt de la roca i una gran pallissa a pocs metres de la casa. S'observen les restes del camí parcialment empedrat que menava a la casa, amb les roderes de carro marcades a la roca.