Cal Casteller
Pujalt

C. de Dalt, 1 Pujalt

BCIL . 862-I /Acord Ple Consell Comarcal / 31/03/2005
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Casteller és un edifici de planta rectangular amb la cobert a dos vessants i el carener paral·lel a la façana. El frontis presenta un portal d'arc escarser de pedra disposada a plec de llibre i dues finestres d'arc pla arrebossat a sobre. Al costat s'hi adossa de forma perpendicular una escala de pedra de notable amplada, que condueix a una porta del pis d'arc pla arrebossat. Sota les escales també hi ha una porteta. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, que estan parcialment revestits amb ciment.

En motiu de l'establiment a Pujalt de la Base d'Instrucció Militar del XVIII Cos de l'Exèrcit Popular de la República l'any 1938, diversos edificis del poble foren adaptats per a ús militar. La casa de Cal Casteller fou adequada com a sala de ball (encara es conserva), com a biblioteca i centre d'alfabetització dels soldats.