Cal Carulla de Pujalt
Pujalt

C. de Dalt, 6. Pujalt

XIV-XX
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Carulla és una casa d'origen medieval que ha estat reformada al segle XX. És un edifici constituït per dos volums de planta rectangular adossats formant una "L". Consten de planta baixa, pis i golfes i tenen la coberta a un vessant que fa el desaiguat a la façana. Tots dos volums presenten diverses obertures d'arc pla arrebossat, la majoria de factura moderna. A l'angle que formen els dos edificis hi a una porta d'arc de mig punt de pedra, amb un balcó corregut a sobre suportat amb mènsules de pedra, que comunica els finestrals dels dos volums. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, sense revestir. A l'interior s'hi conserven tres arcs apuntats de tradició gòtica, un tram del mur en opus spicatum i un forn de pa del segle XVIII.

Durant la Guerra Civil, l'edifici va acollir refugiats de la guerra. L'actual propietari comprà la casa als anys setanta del segle XX a J. M. Torrescassana.