Cal Cana
Vilobí del Penedès

Barri de les Guixeres
    A mà dreta del camí que surt del nucli de Vilobí a les Guixeres

s.XX
    Raquel Valdenebro Manrique

Edifici de planta rectangular cobert a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana. Construït en mur de paredat irregular i maó, actualment es troba arrebossat en protlad i pintat íntegrament en color blanc. Consta de planta baixa, primer pis i segon pis o golfes. La façana principal es troba orientada a llevant i precedida d'un espai ajardinat delimitat per una tanca. A la planta baixa de la façana principal s'obre un portal allindat al centre, sent aquest de factura moderna. L'acompanyen tres finestres rectangulars que es recolzen sobre un sòcol de pedra. Dues al cantó de cerç i una al cantó de migdia. Al primer pis destaca l'existència d'un balcó continu que ocupa tota la superfície de la façana. Per tal de tenir-hi accés s'obren quatre portes. Al segon pis o golfes s'obren quatre finestrons quadrangulars, coronats a la part superior per un capcer esgraonat. L'espai interior entre el capcer i la llinda superior de la finestra s'ha omplert amb un seguit de fragments de rajoles de colors disposades en trencadís. La resta de façanes manquen d'elements decoratius. La façana de migdia s'obre a l'alçada del primer pis amb una finestra quadrangular i a l'alçada del segon pis o golfes amb una finestra balconera. A la façana de ponent trobem un cos de planta rectangular amb coberta inclinada adossat a la façana ocupant l'espai central. Aquest cos s'alça fins al primer pis. A l'alçada del segon pis o golfes s'obren dues finestres quadrangulars. Precedeix aquesta façana un espai obert delimitat per un mur.

La construcció d'aquest edifici pot datar-se entre els anys 1920 i 1930.

GRAN ENCICLOPÈDIA CATALANA. Vilobí del Penedés. Tom 15. p.533.