Cal Campaner
Moià

C. R. Casanova

BCIL núm. Catàleg 793-I. 1985
    Si, IPA nº 21, ACCN 16689
    Cristina Casinos

Casa entremitgera de tres plantes que respon a la tipologia de les cases antigues de Moià. La façana destaca per un gran portal d'entrada de mig punt de tradició renaixentista amb dovelles grosses. A la dovella central destaca un escut. Damunt d'aquest portal hi ha dues finestres adovellades i amb ampit. La finestra que corresponia a les golfes té una fina motllura. El ràfec és amb testers de fusta i la coberta amb teula àrab i a doble vessant.

Aquest edifici s'ubicava dins del recinte emmurallat medieval de la vila de Moià, a prop del portal d'en Riquer. Com la majoria de cases del poble, va ser refeta entre els segles XVI i XVII.
    Posteriorment ha sofert altres transformacions, tot i que l'exterior intenta mantenir l'aspecte original.

Hernández i Herrero, G (2008); Resposta de petició R/N: 421K 102 GH/tt. Direcció General de Patrimoni Cultural.
    Servei d'Arqueologia i Paleontologia. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
    Serra i Coma, R (1991); Servei del Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Catalunya. Barcelona.