Cal Brillas
Sant Quintí de Mediona

C/Santiago Ramon y Cajal, 34

Molt refeta
    P. Barbado. OPC

Habitatge de cos de planta rectangular i 4 pisos d'alçada. Hi ha dues petites balconades a la façana amb barana de ferro forjat a la primera planta que són l'únic element destacable. La seva línia és molt senzilla i la casa està molt reformada.
    El seu interès radica en la seva vinculació amb la figura de Joan Amades.

Informació de la placa: (Barcelona,1890 -1959) va ser un destacat etnòleg i folklorista català de formació autodidacta. La UNESCO va demanar-li la seva col·laboració per fer la recopilació del corpus bibliogràfic del folklore català que es va esdevenir amb la publicació del Costumari Català, l'obra cabdal de l'estudi de la cultura popular catalana, i del folklore de Catalunya. En Joan Amades tenia lligams molt estrets amb la vila Sant Quintí de Mediona degut a que la seva muller, l'Enriqueta Mallofre i Coca era quintinenca, a més hi tenien una casa on hi passaven moltes temporades. També venia per la Festa Major, per aquest motiu les referències al folklore i a les tradicions de Sant Quintí són nombroses en els seus treballs. El 1954 va ser el padrí del bateig d'un nou drac i d'uns gegants.