Cal Botines.
Castellfollit de Riubregós

Plaça Major, 11

Precatàleg de patrimoni. Normes Subsidiàries (2000)
    Anna Camats Malet

Edifici situat a la cantonada entre la Plaça Major i el Carrer Verge del Roser. L'immoble consta de dues plantes, sustentades sobre dos dels pilars que conformen els porxos de la plaça Major. El pilar de ponent té una base rectangular, sobre la qual s'erigeix el fust, que consta de cinc peces de pedra de secció cilíndrica, rematat per un petit capitell quadrangular sense cap tipus de decoració. El pilar de llevant no té base, i el fust es composa de sis peces de pedra de secció quadrangular, adossades a un mur de contenció perpendicular a la façana. L'element decoratiu del pilar es troba en el capitell, la part de davant del qual presenta morfologia arrodonida i està decorada amb incisions de semicercles sobreposats entre ells. La façana és l'element més rellevant de l'edifici, construïda amb pedra i recoberta amb estuc blanc, excepte els marcs de les finestres i de la mateixa façana, amb tonalitats grises i grogues respectivament. Les finestres, una a cada pis, tenen porticons de fusta pintats de color verd, i disposen d'un balcó amb barana metàl·lica. Com a elements decoratius de la façana, ressalten les petites rajoles de ceràmica de color amb motius florals distribuïdes a les cantonades de les finestres i al llarg del marc del mur de façana. A nivell arquitectònic, destaca l'acabat superior del mur, amb frontó circular de mig punt sota el qual hi ha un petit rossetó de pedra. Sobre la porta d'entrada hi ha una inscripció emmarcada amb l'any de construcció de l'edifici, 1935.

També denominada "Casa a la Plaça Major" i "Cal Forner Nou".

Un cop es deixa d'utilitzar el forn comunitari situat al Carrer Sant, Vicenç, aquest es trasllada a l'immoble conegut com cal Botines, motiu pel qual també es coneix amb el nom de "Forner Nou".