Cal Bonhome
Puig-reig

Morulls
    A la ctra. BV-4131 (Puig-reig-Casserres) entorn del km 10 agafar camí en direcció est 1,5 km aprox.

Façanes, coberta i tancaments en estat precari
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de pagès de dimensions mitjanes que conserva tota l'estructura i els materials originals de la construcció. Tot el conjunt s'assenta sobre una codina natural. Es tracta d'un edifici de planta rectangular força allargassada, amb planta baixa més un pis. La casa s'ha construït en diferents fases, ja que la part central té ampliacions a ambdós costats. Els murs són fets de pedra, la coberta és de teula àrab a dues aigües. Les finestres, de dimensions variables, però en general petites, tenen la llinda i els brancals de maó. Al costat sud la casa ha estat allargada amb un cos que sobressurt en forma de L, amb una terrassa de construcció moderna, sostinguda amb pilastres de maó, i un cos més estret amb funció de corrals. Al costat nord-est hi ha un cobert independent de dues plantes que corresponia a la pallissa.

Antigament aquesta casa havia pertangut a Morulls. Poc abans de 1936 els propietaris se la van vendres i construïren la Casa Nova de Morulls.