Cal Bep
Calonge de Segarra

Cal Bep. Aleny. 08281. Calonge de Segarra
    S'hi arriba per un camí que neix de la B-300 passat el km 4. Està indicada.

Tot i què no presenta problemes en l'estructura, eñ seu estat de conservació és millorable.
    Jordi Seró i Ferrer. [IN] SITU SCP

Edifici de petites dimensions amb cossos als laterals. És de planta quadrada i consta de planta baixa, planta de pis i golfes. Els murs estan fets amb petits carreus irregulars de pedra i arrebossat, essent només visibles els carreus de les cantoneres. La coberta és a dues vessants (est-oest) amb teula àrab.
    La façana d'ingrés s'orienta al sud, i presenta una entrada senzilla amb llinda de fusta a la planta baixa. A la llinda hi trobem incisa la data de 1880. A la planta de pis i golfes presenta la mateixa distribució de finestres. La resta de façanes tenen cossos annexats. Aquests presenten les següents característiques: l'edifici adjunt a la façana oest, presenta també el mateix nombre de plantes, però la coberta és a una vessant ( est). La part superior de la façana ha estat refeta amb maons, fet que marca un contrasta important amb la resta del conjunt. Presenta una contraforts fets de formigó. L'adjunt a la façana nord està format per dues petites edificacions, on possiblement hi podríem trobar el cup de vi. Finalment trobem un edificació adjunta a la façana est, de planta rectangular.
    A l'interior de l'edifici, a la planta baixa hi trobem un espai amb volta de canó irregular on s'observa la menjadora.
    L'entorn es caracteritza per camps de conreu i bosc.

Aquesta casa era propietat de la masia de l'Alzina.