Cal Bausili
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carretera de Laureà Miró, 163

  Coordenades:

  41.38002
  2.04595
  420225
  4581383
  Número de fitxa
  08211 - 28
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Joan Masdéu i Puigdemasa (mestre d'obres)
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL 19/10/1988
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  19144
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  0216707DF2801E
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  L'habitatge de cal Bausili és de planta baixa i dos pisos. La planta baixa, actualment, es presenta molt modificada, amb una petita porta d'accés a la propietat i una entrada de cotxes, però la resta de façana conserva l'aparença original de l'edifici. Al primer pis trobem un balcó amb barana de ferro forjat al qual s'hi accedeix des de dues portes rectangulars allargassades. Aquest tram de façana presenta una lesena integrada per pilastres amb capitell i arcs traçats amb una motllura. La zona equivalent al capitell de la pilastra du una decoració a base de rajoles de ceràmica vidriada de tons predominantment blaus.
  Al pis superior tres finestres formant galeria en forma d'arc de mig punt estan profusament decorades amb ceràmica vidriada de color blau i motius florals. Per sobre de les finestres una cornisa amb motllures i denticulat presenta a la part superior un filet de ceràmica vidriada blava.
  El coronament de l'edifici, de tendència piramidal, culmina en un parapet de formes ondulades amb un òcul al centre. Les pilastres dels extrems tenen també una decoració amb trencadís de ceràmica vidriada de forma rodona.

  Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu. Aquesta casa té el mateix cadastre que la de la fitxa 156 (Casa Antoni Bausili). Es tracta de dues cases situades l'una d'esquenes a l'altre ocupant el mateix terreny allargassat que va de la Carretera Laureà Miró 163 (Cal Bausili) a Joan Maragal, 15 (Casa Antoni Bausili).

  D'aquesta casa sabem que l'any 1930 el propietari va sol·licitar permís per ampliar la segona planta.

  - RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz; SAMMARTÍ I ROSET, Carme (dir.). Sant Feliu de Llobregat. Identitat i història. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2002. 365 p.
  - SANS I FÀBREGAS, Llorenç; GRAS, Mercè. Els carrers de Sant Feliu. Sant Feliu de Llobregat: Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1989. 95 p.
  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 2005. 202 p.