Cal Bassenc
Vallcebre

El Comellar
    Abans d'arribar a Vallcebre per la B-401, trencant a mà esquerra direcció a El Comellar.

Anna Junyent Traserra

Casa de planta quadrada de pedra i ciment. La casa està construïda sobre un marge i té dos nivells. A la planta baixa o primera, orientació sud, hi ha dues portes: una per accedir al seu interior i l'altre per accedir a les corts; gairebé no s'hi observa cap obertura. A la segona planta, cara sud, hi ha un balcó més modern amb algunes obertures, i la mateixa planta, per la cara est, té dues obertures i una sortida a un balcó que queda a la planta baixa. La segona planta, a les cares nord i oest, té molt poques obertures i són de petites dimensions. La tercera planta, sota coberta, únicament té obertures per la cara sud, on dóna a un balcó que ocupa tota la façana i és del mateix estil que el balcó de sota, ja que els dos es van afegir en la mateixa època constructiva. Amb la construcció dels balcons la teulada és va ampliar per cobrir-los. Els balcons tenen unes baranes fetes d'obra i estan arrebossats, fet que permet distingir-los clarament de l'estructura original. També es veu perfectament que les obertures més grans són recents. La teulada és a doble vessant. Just davant de la casa hi ha un petit cobert que també es va reformar darrerement i no s'hi pot apreciar cap element original.

Masia que deu datar del segle XVIII-XIX. Ha sofert diverses ampliacions i actualment està deshabitada, tot i que s'utilitza de magatzem per part dels seus propietaris.