Cal Barret
Rellinars

Veïnat de Les Codines

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Cal Barret és una casa de pagès situada al barri de Les Codines per sota de La Creueta. Està construïda en part aprofitant una codina amb desnivell cap a l'horta que la propietat té al davant mateix. El seu accés es fa pel camí que porta el nom de la casa. Es compon d'un edifici principal, més gran, de planta rectangular, planta baixa i pis, amb el cobert a dues aigües, de teula àrab i el carener paral·lel a la façana principal. Al davant hi ha l'era i un seguit d'edificis que en el seu moment feien funció de pallissa, tina i corts. Actualment estan rehabilitades com a garatge i dependències adaptades a la vida moderna. L'accés al pati interior es fa a través d'una porxada. La façana principal orientada al sud, està formada per una composició simètrica de les seves obertures, a partir de tres eixos de verticalitat. L'eix central el compon la porta d'accés i una finestra a la planta pis. Les obertures dels eixos laterals estan tancades amb finestres de porticons. La façana de ponent ha estat reformada amb l'obertura d'una porta amb marquesina que sembla actualment independent de la resta de l'edifici. Els paraments són de pedra, arrebossats, llisos i pintats per la casa principal i de pedra vista per la resta dels edificis.

Tant a l'ICGC com en el Catàleg de Béns a Protegir de l'Ajuntament (2014) està mal ubicada.

AJUNTAMENT DE RELLINARS (2014). Catàleg de béns a protegir; dins Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.