Cal Bargués
Copons

Pla del Bargués, 27, 08289
    Al nord-oest del nucli urbà, entre el pla i la solana del Bargués

XIX/XX
    Adriana Geladó Prat

Masia aïllada i rehabilitada de planta més o menys rectangular, formada per diversos cossos adossats i envoltada de camps de conreu. El volum original està situat a la banda de migdia de la construcció. És de planta rectangular, amb la coberta de teula àrab d'un sol vessant i està distribuït en planta baixa i pis. La façana principal, orientada al sud-est, presenta obertures rectangulars amb els emmarcaments arrebossats, totes elles reformades, i un sòcol d'aplacat de pedra. A l'extrem nord-est del parament se li adossa un petit volum rectangular, amb coberta d'un sol vessant, reformat. La resta de volums auxiliars situats a la banda de tramuntana també estan rehabilitats. A l'extrem de migdia, en canvi, hi ha les restes d'un edifici bastit en pedra que es troba en força mal estat de conservació. Tot el conjunt presenta els paraments arrebossats i pintats, amb l'excepció del volum adossat a migdia, el qual està bastit en pedra de diverses mides lligada amb morter de calç i disposada irregularment.

RIERA, Antoni (1999). Inventari de masies i construccions en sòl no urbanitzable de Copons. Copons [inèdit].