Cal Baldufes
Vilanova del Camí

    Anoia
    Als peus de la serra de Can Bernades, a uns 650 m al sud de can Titó
    368

    Coordenades:

    41.55714
    1.632
    385922
    4601511
    Número de fitxa
    08302 - 20
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Edifici
    Popular
    Segle
    XX
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Fàcil
    Residencial
    Titularitat
    Privada
    000700300CG80B0001JU
    Autoria de la fitxa
    Miquel Gea Bullich

    Senzill edifici isolat de planta rectangular d'una sola planta i coberta de teula de dos aiguavessos amb el carener perpendicular a la façana principal, que s'obre a tramuntana. Per tal d'adaptar-se al pendent del terreny l'accés principal queda sobreelevat respecte el nivell del terra en aquell costat, fet que obligà a construir una senzilla escala massissa per tal d'accedir a l'habitatge.
    La disposició de les obertures a la façana principal és totalment simètrica, amb la porta principal centrada amb llinda i dues finestres a banda i banda també amb llinda recta. La part de les llindes de les tres obertures presenta una decoració senzilla en forma de regruix de morter acabat pel costat superior en forma ondulada.
    Per sobre la porta i les finestres d'aquesta façana principal se situen, també de forma simètrica, tres respiralls de la cambra higiènica obrats directament amb peces ceràmiques quadrades disposades en forma de romb, la central més gran que les dels laterals.
    A la façana de llevant se situen dues finestres amb el mateix tipus de decoració a la seva part superior, si bé no estan disposades de forma gaire ordenada. A la façana de migdia hi ha una única finestra, també decorada i no centrada i, finalment, a la façana de ponent, s'obren dues finestres més petites sense decoració ni posició ordenada.

    Si bé les dades del cadastre indiquen l'any 1975 com a data de construcció, la tipologia de l'edifici i el fet que aparegui a les fotografies aèries de l'any 1946 de l'Institut Geogràfic i Geològic de Catalunya fan que el situem cronològicament d'algun moment de la primera meitat del segle XX, esdevenint un bon exemple del tipus de construcció popular d'aquell moment.