Cal Baiona
Calonge de Segarra

Cal Baiona. El Soler. 08281. Calonge de Segarra
    Situada dins del nucli del Soler. La casa més situada al nord.

Ha estat restaurada recentment
    Jordi Seró i Ferrer. [IN] SITU SCP

Es troba situada al nord del nucli del Soler. És tracta d'una casa entre mitgeres de planta baixa, planta de pis i golfes. Els murs estan fets amb carreus irregulars de pedra en filades horitzontals. La coberta és a dues vessants amb teula àrab.
    L'accés actual el trobem per la façana oest, amb una entrada senzilla a la planta baixa. A la planta superior hi trobem una balcó amb barana de forja força modern.
    Presenta un altre accés a la façana oposada, però de dimensions més petites.

Cal Bayona, Bajona. Segurament es tracti de la casa que el 1626 posseïa Salvador Bertans hi estava habitada per 3 homes i 2 dones. El 1726 la capbreva Gertrudis Bajona i Bertrans, vídua de Celdoni Bajona, i el 1756 Anton Bajona.