Cactus de Cal Juvé Parenostres
Torrelavit

Barri de Sabanell del Mig - Les Casetes d'en Nadal

Espècimen botànic
    Estructura de metall com a suport
    Marta Rodríguez

Exemplar de cactus (Echinopsis pachanoi), planta que pot arribar als 7 metres d'alçada, de caràcter arbustiu, d'aspecte columnar molt ramificat des de la base en múltiples tiges espinoses o no, de secció estrellada, d'un gruix aproximat de 8 a 15 cm de diàmetre de color verd fosc. No és una planta autòctona ja que prové de Llatinoamèrica; va ser plantat fa 22 anys d'un esqueix provinent d'Olot que va arrelar fortament fins el dia d'avui. Presenta una base molt densa i espessa amb múltiples braços de diferents gruixos. L'alçada màxima és d'uns 6 metres. Les seves flors, de color blanc i d'uns 20 cm de diàmetre, són nocturnes i només duren una nit.

La planta s'ha fet tan gran que els propietaris s'han vist obligats a crear-li una estructura metàl·lica que la suporti i la protegeixi de ventades i possibles accidents, així com un sistema de lligaments amb cintes tot al seu voltant.

Segons informació oral de la propietària, aquest cactus va ser un regal d'uns clients olotins per la compra de vi a la masia de Cal Juvé-Parenostres ara fa uns 25 anys.