Cabra amb albergínies
Castellnou de Bages

    Bages
    Castellnou de Bages - 08251

    Coordenades:

    41.83389
    1.83701
    403433
    4631987
    Número de fitxa
    08062 - 42
    Patrimoni immaterial
    Tipologia
    Tècnica artesanal
    Estat de conservació
    Dolent
    Segons ens ha comentat la gent, actualment ja no es realitza aquesta recepta i només la recorden algunes dones grans.
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Obert
    Sense ús
    Titularitat
    Pública
    Autoria de la fitxa
    Laura Llorens Travé i Jordi Tornés Bes

    Es posa en una olla de terra amb oli: una fulla de llorer, una cabeça d'alls, una mica de canyella i la cabra a trossets. Cal sacsejar-ho tot fins que la cabra es torni ben rossa. Llavors s'hi tira un bon raig de vi i es continua sacsejant. Hi tirem una o dues cebetes i un parell de tomàquets. Tot seguit es cobreix d'aigua i es deixa bullir, mentre es tapa l'olla amb un plat fondo, que també ha de contenir aigua. Quan ja gairebé estigui llest, hi podem tirar les albergínies que, si se'n disposa, poden ser albergínies seques.

    Recepta que es preparava com a acte de celebració durant el veremar. Així doncs, quan es collien els raïms es mataven cabres i se les menjaven estofades.