Cabra amb albergínies
Castellnou de Bages
Ubicació
Bages
Castellnou de Bages - 08251
Coordenades:
41.83389
1.83701
403433
4631987
Classificació
Número de fitxa
08062 - 42
Patrimoni immaterial
Tipologia
Tècnica artesanal
Estat de conservació
Dolent
Segons ens ha comentat la gent, actualment ja no es realitza aquesta recepta i només la recorden algunes dones grans.
Protecció
Inexistent
Accés
Obert
Sense ús
Titularitat
Pública
Descripció
Es posa en una olla de terra amb oli: una fulla de llorer, una cabeça d'alls, una mica de canyella i la cabra a trossets. Cal sacsejar-ho tot fins que la cabra es torni ben rossa. Llavors s'hi tira un bon raig de vi i es continua sacsejant. Hi tirem una o dues cebetes i un parell de tomàquets. Tot seguit es cobreix d'aigua i es deixa bullir, mentre es tapa l'olla amb un plat fondo, que també ha de contenir aigua. Quan ja gairebé estigui llest, hi podem tirar les albergínies que, si se'n disposa, poden ser albergínies seques.
Història
Recepta que es preparava com a acte de celebració durant el veremar. Així doncs, quan es collien els raïms es mataven cabres i se les menjaven estofades.