Ca n'Archs i conjunt Pau Claris
Rubí

C/Pau Claris, 26 - 36, 08191- RUBÍ
    Al nucli urbà

Eclecticisme
    Bo
    Un d'aquests habitatges ha estat substituït per una moderna construcció que trenca el "skyline" del conjunt.
    Ref. cad.: 14611DF1994S
    Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Es tracta d'un conjunt arquitectònic format per sis habitatges unifamiliars que presenta una línia constructiva singular en el cas de Rubí. Respon a un tipus d'habitatge amb un cert regust galicista materialitzat a la primera edificació, que presenta mansarda de pissarra a la coberta, de manera que els vessants d'aquesta presenten una línia trencada formada per la intersecció dels plans inferiors molt drets amb els superiors de poca inclinació, de manera que s'aconsegueix un pis més al seu interior que queda il·luminat per finestres decorades d'arc de punt rodó. La resta de les construccions que conformen aquest grup es troben mancades d'aquest tipus de coberta, presentant teulada plana amb balustrada decorada.

Els seus propietaris van traslladar-se a aquesta casa des de la seva antiga casa familiar que estava al davant i es deia "VILLA MODESTA" (Informació oral Dolors Esteve, abril 2001). Els seus propietaris ho eren també de la Pelleria (Informació oral Sr. Miquel Rufé, desembre 2000)

(Informació oral Dolors Esteve, abril 2001; Sr. Miquel Rufé, desembre 2000)