Ca n'Àngel
Esparreguera

Camí a Can Roca
    Al nord de Can Roca.

BCIL, POUM d'Esparreguera 2004, article 165.
    ArqueoCat SL- Josefa Huertas i Natalia Salazar

Ca n'Àngel està format per dues construccions adossades i comunicades, orientades a sol ixent. La més antiga, del segle XVIII, consta de planta i pis. Té la porta d'entrada d'arc de mig punt dovellat, un rellotge de sol circular a la façana i un contrafort al xamfrà. La coberta és a dues aigües paral·leles a la façana, acabada en canalera. La construcció més recent, de començaments del segle XX, està formada per: planta baixa amb porxo, pis i golfes, amb galeria d'arcs. La galeria del primer pis es prolonga a costat i costat amb una balaustrada la qual, pel cantó esquerre, enllaça amb l'edifici antic. La coberta és a dues aigües paral·leles a la façana principal, malgrat que el cos de les galeries queda independent. El conjunt està trencat per un barri, amb dependencies aïllades, les quals fan de corrals.

Antigament coneguda com a Mas Febrer de la muntanya. El 1561 Jaume Febrer era en el consell de la vila, i més endavant, l'any 1642, fou conseller de la vila Macià Febrer. El 1667 eren els propietaris els hereus del Mas Comelles, i el 1694 Joan Comelles, botiguer de Barcelona. Mort en Joan Francesc Comelles del Puig, administrà els bens Magnífic Bernat Gloria juntament amb la comunitat de preveres de l'església parroquial d'Esparreguera.
    A inicis del segle XX el posseïa el Dr. Sans de Sarrià. L'any 1934 la masia fou venuda per en Gil Ortega a la família Marimon. L'any 1863 apareix per primera vegada amb la denominació de Ca n'Àngel.

BACHS, E.; RUIZ DE MENDOZA, E. (1983): " Can Angel ( Mas Febrer de la Muntanya)". Baix Llobregat, Esparreguera. Inventari del Patrimoni Arquitectònic.
    PAULO,J. (1989): Guia Topogràfica i toponímica del terme d'Esparreguera, pp.66.
    VALLS,O. (1961): La Vila d'Esparreguera i el seu terme, pp.365.