Ca n'Ainé
Bigues i Riells del Fai

El Rieral de Bigues. C. Camí del Molí

Renaixement
    Recentment s'ha restaurat la façana principal, modificant força la composició inicial de l'edifici.
    Anna Soteras i March

Molí molt modificat, avui totalment reconvertit en habitatge. Les modificacions més importants les va patir en dues etapes, a mitjans del segle XVIII i a mitjans del XX.
    Per ser un molí, destaca la seva gran alçada, de quatre plantes. A la façana principal es poden veure les obertures del segle XVIII emmarcades per carreus de pedra de la zona. A la planta baixa, es conserven part de les voltes de maó dels sostres, que van trencar-se quan hi va haver la riuada de l'any 1995, per la pressió de l'aigua.
    Conserva la maquinària del molí a la planta baixa, sense funcionar. La bassa es va anular, però encara se'n poden endevinar les restes a la façana posterior de l'edifici. El canal de rec, que després continuava fins a Can Barri s'ha desviat pel costat, i segueix conduint l'aigua.

Era l'antic molí de Can Badell, i es creu que ja existia al segle XII. Es va refer l'any 1720, tal com s'indica en la llinda d'una de les finestres de la façana.
    El molí va deixar de funcionar a finals del segle XX, va ser l'últim molí de Bigues.

MIRÓ, Josep Ma i MAYNOU, Núria (1999): Molí de Ca l'Ainer. Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. (núm. 41.111.005)