Ca n'Aguilera
Castellolí

Vall de Sant Feliu
    Per l'accés que duu també a cal Bep, que surt del camí de sant Feliu.

Presenta perill d'esfondraments parcials.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa, una planta pis i golfes. La coberta és a dues vessants, amb teula ceràmica aràbiga, i el carener paral·lel a la façana, que es troba orientada a l'est. Se li adossa un petit cos annex de dues plantes.
    El portal és d'arc rebaixat, de pedra treballada. Les finestres són de disposició simètrica, rectangulars, també de pedra treballada.
    Els murs de façana són de maçoneria.
    A la façana principal els elements de ressalt (pedres cantoneres i llindes, ampits i brancals de les obertures) són d'obra vista, de pedra treballada, i a la resta de façanes són de maó.
    La masia presenta un marge exterior que salva el desnivell del terreny, que sobresurt de les façanes sud, est i oest; a la sud està construït a mode de mur, que genera un pati interior.
    L'era es troba al costat est i limitada per un mur.
    Hi ha diverses edificacions aïllades a l'entorn de la casa, que es troben integrades al conjunt de la masia.

Edifici inclòs al Catàleg de masies i cases rurals del POUM 2014: SNU.e06. Fitxa 4.

Aquesta casa consta en la documentació de l'any 1528 com a mas de Ramon de Gener o Giner, que probablement feia referència al nom d'un antic propietari, tot i que aleshores era Joan Valls.
    La primera referència del cognom Aguilera relacionada amb la casa és un document de l'any 1628, on es menciona a Cristòfol Valls i Aguilera.

DOMINGO i CLOTA, M. [et. al.] (2014) Catàleg de masies i cases rurals, POUM. Castellolí: Ajuntament de Castellolí.
    MUSET PONS, A. (2008) El terme i el castell de Castellolí a l'època moderna (segles XVI-XVIII). Barcelona: Publicacions de Abadia de Montserrat: Ajuntament de Castellolí, p. 26-27.