Ca l'Ubaguenc
Castellnou de Bages

A 800m del nucli antic, pel camí de Santpedor a Castellnou
    A 39m a l'E de Cal Pep.

Estat ruïnós: no hi ha teulada i les parets estan caient
    Laura Llorens Travé i Jordi Tornés Bes

Masia de planta baixa, primer i segon pis, pel que es pot intuir. L'edifici, orientat a migdia, presenta tres crugies. A la planta baixa de migdia hi ha un portal, emmarcat amb carreus irregulars, i una finestra. Al primer pis trobem tres finestres irregulars amb llinda de pedra i un balcó amb l'emmarcament de rajols ceràmics. Finalment, al segon pis sembla que hi hauria hagut un altre balcó i alguna obertura més, però és difícil esbrinar-ho ja que està molt malmès. La casa fou construïda amb pedra, de petites dimensions lleugerament treballada, i argamassa.

Segons Vila Rovira, Ca l'Ubaguenc hauria pogut estar habilitada com a escola a les darreries del segle XIX i principis del segle XX.

AA.VV. (2005). La masia catalana. Evolució, arquitectura i restauració. BRAU edicions. Figueres.
    FERRER, Llorenç (1996). Masies i cases senyorials del Bages. Angle editorial. Manresa.