Ca l'Isidret
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Sot de Ca l'Isidret
  261

  Coordenades:

  41.53193
  2.32169
  443414
  4598031
  Número de fitxa
  08214 - 32
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Popular
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  001900300DF49G0001HS
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Masia ubicada al vessant septentrional del Torrent d del molí de Cuquet, a tocar el terme municipal de Vallromanes. Es tracta d'una masia de tres cossos que consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. Les obertures de la façana, de factura senzilla i llinda recta, delimiten una composició a partir de tres eixos de verticalitat.
  Te diversos coberts adossats a les façanes laterals. Al costat esquerre hi ha una bassa amb rentadora, alimentada de mina. Al costat hi ha l'accés del cup, on es trepitjava el raïm i al seu costat l'antiga cort. El parament és arrebossat, llis i pintat de color groc.
  A l'interior, la cuina conserva elements tradicionals com el forn de pa, al costat de la llar de foc i dues teieres. L'aigüera de la cuina desaigua directament a l'exterior. A la part posterior, també es conserva el celler, amb bótes i una premsa de cargol.

  Construïda per Isidre Tey el segle XVIII, germà d'un dels Tey del molí de Cuquet.

  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  PUJOL i DURAN, Delfí (2000). La pagesia a Vilassar. Les cases de muntanya (I); dins Ipsa Arca, núm. 3, juny de 2000. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, pàgs. 42 a 44.