Ca l'Isidret
Vilassar de Dalt

Sot de Ca l'Isidret

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Masia ubicada al vessant septentrional del Torrent d del molí de Cuquet, a tocar el terme municipal de Vallromanes. Es tracta d'una masia de tres cossos que consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. Les obertures de la façana, de factura senzilla i llinda recta, delimiten una composició a partir de tres eixos de verticalitat.
    Te diversos coberts adossats a les façanes laterals. Al costat esquerre hi ha una bassa amb rentadora, alimentada de mina. Al costat hi ha l'accés del cup, on es trepitjava el raïm i al seu costat l'antiga cort. El parament és arrebossat, llis i pintat de color groc.
    A l'interior, la cuina conserva elements tradicionals com el forn de pa, al costat de la llar de foc i dues teieres. L'aigüera de la cuina desaigua directament a l'exterior. A la part posterior, també es conserva el celler, amb bótes i una premsa de cargol.

Construïda per Isidre Tey el segle XVIII, germà d'un dels Tey del molí de Cuquet.

PUJOL i DURAN, Delfí (2000). La pagesia a Vilassar. Les cases de muntanya (I); dins Ipsa Arca, núm. 3, juny de 2000. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, pàgs. 42 a 44.