Ca l'Escalló
Font-rubí

Barri de la Massana, 9
    A uns 35 m d'un punt del camí Ral de la Llacuna situat uns 275 m al SO de la BV-2151

Miquel Gea i Bullich

L'edifici primigeni és d'estil popular, amb planta quadrada i coberta de teula àrab de dos aiguavessos. El carener és paral·lel a la façana principal, que s'obre a migdia. L'habitatge s'articula a l'entorn de tres plantes: planta baixa, planta primera i planta golfes. Les obertures de la façana estan disposades simètricament, essent totes allindades. Les que corresponen a les golfes estan formades per dues petites finestres rectangulars en posició vertical a manera d'una finestra geminada.
    Tot i que els propietaris comenten que l'edifici pot remuntar-se a uns 200-250 anys, les evidències físiques observables actualment semblen remetre a una data de construcció que no ha d'anar més enllà de mitjans del segle XIX.