Ca l'Arenys
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  Ca l'Arenys, 12
  Emplaçament
  ,
  265

  Coordenades:

  41.6692
  2.26675
  438960
  4613309
  Número de fitxa
  08005-428
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Segle
  XV
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Protecció Patrimoni Arquitectònic (nº 68)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si. IPA: 28373
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  3034001DG3193S0001XY
  Autor de la fitxa
  Virgínia Cepero González

  Masia originàriament conformada per una sola crugia, que consta de planta baixa i pis. La coberta és de teula àrab amb el carener paral·lel a la façana principal.
  Posteriorment se li va agregar un cos a l'extrem de ponent i una edificació annexa a continuació. Finalment, es va construir un cos a la banda de llevant, amb un porxo a l'extrem nord, i es va capgirar l'entrada principal, que és manté íntegrament a la façana oposada, la del costat nord.
  En destaca una finestra conopial de pedra situada a la façana nord, a sobre del portal d'entrada de Ca l'Arenys. És feta amb carreu i té un petit ampitador de pedra. L'arc té decoració de traceria, i les impostes estan ornamentades amb motius vegetals (relleus de flors), amb sengles carotes al vèrtex de la imposta. Als vèrtex de les impostes hi havia carotes; tot i que actualment tan sols es conserva la de l'esquerra.

  AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit.

  Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Direcció General del Patrimoni Cultural, Generalitat de Catalunya.