Ca l'Americano
Sant Quintí de Mediona

Carrer Joan Sardà, 34

Maria Camp; Jordi Piñero

Casa d'influència modernista. Edifici amb parets entremitgeres i fent xamfrà, que consta de planta baixa i tres pisos. Feta d'obra i recoberta amb arrebossat. A la planta baixa hi trobem dos portals, els de l'esquerra utilitzat per entrar a la vivenda. Els balcons presenten una barana de ferro amb decoracions florals i a la part inferior estan acabats per mènsules. El primer pis presenta un balcó que abarca totes les obertures, el segon pis disposa d'un balcó petit per a cada obertura i al tercer pis s'obren dues finestres amb barana sense decorar. L'edifici està rematat per una cornisa en línia recta i mènsules. A aquest cos principal sembla haver-s'hi ha annexat un altre cos, situat al carrer Àngel Guimerà i de construcció posterior.

Aquesta casa d'influència modernista (igual que les altres tres que hi ha al poble) és obra d'una família d'indianos, a començament de segle XX. Eren dos germans, coneguts popularment com el Ros i el Guenyo. Un va arreglar-se aquesta casa i l'altre la de cal Llobet (al carrer Àngel Guimerà).