Ca l’Albert
Castellet i la Gornal

Masos de Sant Marçal. Sud de Sant Marçal
    Emplaçament
    BV-2171 direcció a Sant Marçal. Agafar el trencall direcció els Pous i passat els Pous el primer a l’esquerre
    164

41.294
    1.59971
    382757
    4572340
    08058 - 260
    1923
    08057A006000440000YP
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Ca l’Albert és un mas d’època contemporània de principis del segle XX format pel cos principal i diversos cossos annexes a diferents alçades. El volum principal és una construcció de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada llevant. Consta de pantà baixa i pis. La façana presenta una composició simètrica de tres eixos. A la planta baixa s’obre el portal d’accés d’arc rebaixat franquejat per dues finestres. A nivell de pis hi ha una balcó central amb barana de ferro i dues finestres amb baranes ceràmiques. Totes les obertures a excepció del portal d’accés són d’arc pla. A banda i banda hi ha diversos cossos annexes amb la coberta a una vessant i d’una sola planta antigament relacionats amb activitats agrícoles i vinícola, atès que hi havia hagut un cup de vi de planta circular i un celler, a dia d’avui habilitat com vivenda. El parament dels murs és arrebossat i pintat de blanc. Davant la casa hi havia hagut l’era, actualment espai enjardinat.

Ca l’Albert és una construcció d’inicis del segle XX construïda pels masover de Cal Romagosa de Sant Marçal. Els de Cal Romagosa van vendre un tros de terreny a la família de Ca l’Albert per construir-s’hi la vivenda.