Ca la Viuda
Sant Pere Sallavinera

Ca la Viuda. Nord de Sant Pere Sallavinera
    Crta. N 1141-b, passat el Km 28, el primer a la dreta

Núria Cabañas

Ca la Viuda és una masia aïllada situada al nord del nucli urbà de Sant Pere Sallavinera formada per diferents volums. El cos principal és de planta rectangular amb la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal. Consta de planta baixa, primer pis i segon pis. A la planta baixa s'obre un portal amb llinda de pedra on hi consta gravat l'any 1878 i una petita finestra a la banda dreta. A nivell del primer pis hi ha un balcó amb volada i barana de ferro i a l'alçada del segon pis dues finestres. Adossat a la façana de ponent hi ha un cos annexa de planat quadrada de planta baixa i primer pis amb la coberta plana utilitzada com a terrassa. L'accés aquest cos és mitjançat un portal adovellat. A nivell del primer pis s'hi obren dues finestres amb ampit de pedra. Ambdós cossos estan arrebossats amb morter de coloració beig. Davant la casa hi ha un volum de planta rectangular amb la coberta a dues aigües. L'accés és una porta rectangular amb llinda de fusta que s'hi accedeix mitjançant unes escales. Aquest edifici era l'antiga zona de magatzem i corrals.