Ca la Noia
Sant Bartomeu del Grau

nucli urbà

Planteja cert abandonament
    si - IPA, 1
    Josep Pujades i Cavalleria

Edifici de planta baixa + 1 planta + 1 planta sota teulada. Coberta nova a doble vessant (podria estar lleugerament sobreaixecada respecte l'original). Paraments exteriors totalment arrebossats. Façana principal al carrer Vell (est). Porta amb brancal de pedra i llinda monolítica amb la inscripció "1783" escrita a l'interior de la base d'una creu, també incisa. Finestra al tram nord de la façana. Brancals de pedra i llinda monolítica (ambdós elements amb l'aresta motllurada) amb la inscripció "1749" situada a la base d'un element en forma de creu (o bé un calze coronat amb una forma en creu). Dues finestres a la primera planta amb brancals de pedra (motllura bisellada) i llinda monolítica (possiblement la del tram nord no és original). Dues finestres a la planta sota coberta amb elements de pedra (motllures bisellades) i ampits amb motllures; la finestra del tram nord, amb les arestes dels elements escairades, sembla de factura posterior.

L'edifici està habilitat com a habitatge; actualment no està ocupat.

Es conserven dues amb les dates 1749 i 1773. No es conserva documentació escrita. Forma part del conjunt d'edificis que, des de finals del segle XVII i principis del segle XVIII, es construïren al costat del camí que, provenint de la plana de Vic, s'endinsava al Lluçanès i que acabarien constituint el nucli urbà de Sant Bartomeu del Grau..