Ca la Martinassa
Arenys de Mar

Riera del Pare Fita, núm. 13
    Nucli antic

Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Casa entre mitgeres d'un cos d'amplada i planta rectangular. Consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i amb el carener paral·lel a la façana. La façana, a nivell compositiu, s'organitza a partir de dos eixos de verticalitat definits per les obertures en cada planta. A la planta baixa hi ha la porta d'accés i una finestra, al primer pis dos balcons independents i al segon un balcó corregut que agafa les dos obertures. Sota el ràfec hi ha dos respiralls que corresponen a la cambra d'aire.

Totes les obertures són de llinda recta, estan emmarcades per una motllura llisa i decorades per sobre amb esgrafiats florals. Destaca la llinda de la porta que incorpora als angles dues mènsules decorades amb motius florals que fan el fals efecte de suport a la llinda. També destaquen els treballs de ferro de les baranes i la targeta damunt la porta d'accés.

El parament és arrebossat i llis, amb decoracions esgrafiades a base de garlandes, rocalles i florons. El coronament de la façana és una petita cornisa amb teules i un ràfec d'obra.

Probablement, es tracta d'una construcció de finals del segle XIX que va ser reformada durant el primer terç del segle XX