Ca la Filomena Santa Maria d'Oló

Carrer Josep Sauleda Roca, 4. Nucli urbà d'Oló

Jordi Piñero Subirana

Casa unifamiliar emplaçada al nucli urbà d'Oló que durant molts anys va acollir als baixos una popular merceria. És una construcció entre mitgeres, i consta de planta baixa més dos pisos. La façana principal té una tribuna que sobresurt a la part central. L'aspecte més interessant és que als baixos es conserva l'aparador, l'entrada i part del mobiliari de la l'antiga botiga, amb un disseny de conjunt molt característic dels anys 1940 i 50.

Informació facilitada per Maria Rosa Ollé

Filomena Teixidor va iniciar la merceria pels volts de 1930 a la casa veïna de cal Bola. Aproximadament el 1945 la família va comprar la casa actual i Pere Ollé, el marit de Filomena, que era paleta, la va reformar i hi van instal·lar la nova merceria als baixos. Les filles de Filomena van continuar al capdavant de la botiga, que es va mantenir fins els volts de 2012.