Ca la Dalda
Les Masies de Voltregà

Osona
    Cantonada carrer de Sant Esteve s/n amb camí de Sant Miquel, Vinyoles. 08509 Les Masies de Voltregà.

42.03681
    2.23221
    436450
    4654148
    08117-13
    Neoclàssic
    Natalia Salazar -ArqueoCat SL-

Edifici de planta rectangular. Els murs són de tàpia arrebossada i estan assentats sobre un sòcol de pedra (còdols de riu lligats amb morter de calç). Les obertures presenten totes brancals i llindes de maó arrebossat i pintat. La teulada està formada per un terrat balustrat. El portal s'obre a la façana sud en forma d'arc rebaixat. Destaquen, a la mateixa façana, l'ornamentació d'estil neoclàssic formada per sis columnes en baix relleu que van del primer pis al terrat. Presenten, imitant l'ordre jònic, la base motllurada, un fust estriat i capitell decorat amb volutes. Té tres plantes: baixa, i dues plantes pis.

Apareix al cens agrícola de l'any 1860, dins del districte de Vinyoles i de l'entitat de Vinyoles. Era un antic hostal, al peu del camí ral que anava de Barcelona a Puigcerdà.

MOLAS, Núria; PUIGVÍ, Montse; SANITJAS, Joaquim (2004). Vint-i-cinc anys d'ajuntaments democràtics (1979-2004), Ajuntament de les Masies de Voltregà, pp.50-55.