C/ Sant Pere, 27

c/ Sant Pere, 27

Eclecticisme
    La normativa del Pla Especial permet enderrocar aquest edifici.
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici d'habitatges construït entre mitgeres que disposa d'una façana estructurada en planta baixa i dos pisos. Per les seves característiques formals, l'edifici es pot incloure dins el corrent eclèctic de la segona meitat del segle XIX. La disposició d'obertures regular a les plantes pisos contrasta amb les de la planta baixa, on la porta d'entrada a la zona de vestíbul que mena a la caixa d'escala és força estreta, al costat d'una gran finestra que ocupa gairebé la resta de superfície dels baixos. A la planta primera s'organitza una gran balconada que li dóna caràcter a l'edifici, amb una llosa d'obra decorada amb rajoles i una barana que incorpora barrots helicoïdals. Les dues obertures que menen a dita balconada disposen d'uns emmarcaments fets a base de rajoles decoratives. La tipologia de les obertures de la planta pis respon a balcons ampitadors, amb una característica barana de gelosies de pedra artificial. Corona la façana una cornisa feta amb diverses filades de maons que suporten un canaló de desguàs d'aigües pluvials, fet amb teules d'encaix. Dita cornisa descansa sobre un enreixat (gelosies) fet amb maons. El revestiment del conjunt (llevat dels emmarcaments descrits), és simple, fet amb un arrebossat senzill.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 14, característic del creixement urbà sitgetà de la segona meitat del segle XIX, al voltant del carrer de Parellades, que inclou una mostra d'arquitectura força heterogènia dels segles XIX i XX.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)