C/ Sant Joan, 4

c/ Sant Joan, 4

XVII-XIX
    La normativa del Pla Especial permet afegir un pis més, traslladant la tortugada de la coberta
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un petit habitatge unifamiliar construït entre mitgeres i amb una façana estructurada en alçat en planta baixa i un pis. Només presenta una obertura per planta; un portal adovellat, amb brancals de pedra, en forma d'arc de mig punt a la planta baixa, i una senzilla finestra a la planta pis. Corona la façana una cornisa formada per diverses filades de maons de pla que suporten un canaló de desguàs d'aigües pluvials fet amb teules d'encaix. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 2, que inclou dues illes integrades en la seva pràctica totalitat per cinc dels edificis més singular del casc històric de la vila, com el conjunt de Maricel de Terra i la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)