C/ Sant Gaudenci, 4

c/ Sant Gaudenci, 4

Bo
    El Pla Especial insta a conservar la façana; es permet edificar la resta de la parcel·la fins a una alçada de pb + 2p.
    Pla Especial, 265. 2006
    Ref. cad.: 62229DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres i organitzat en alçat en planta baixa, dos pisos i coberta de teules formant dues vessants, amb el carener orientat en paral·lel a la façana afrontada al carrer de Sant Gaudenci. Presenta tres eixos d'obertures regulars i alineats, amb una porta central a la planta baixa amb una llinda d'arc escarser (rebaixat) i amb emmarcaments de carreus de pedra escairada. La planta pis presenta un balcó central amb llosa de pedra i barana simple, flanquejat per dues senzilles finestres, les tres obertures sense cap tipus d'emmarcament remarcable. A la segona planta es disposen tres finestres de les mateixes característiques que les anteriors; això sí, més petites. Corona la façana una cornisa de dues filades de maons en voladís que suporten un canaló de desguàs d'aigües pluvials, fet amb teules d'encaix. El revestiment de la façana està fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc, llevat d'una zona de sòcol pintat de color grisenc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 16 que, segons aquesta normativa municipal, inclou una illa de cases característica del creixement urbà de Sitges durant la segona meitat del segle XIX, entorn del c/ Parellades, així com alguns edificis anteriors del c/ Sant Gaudenci.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)