C/ Sant Gaudenci, 14

c/ Sant Gaudenci, 14

Eclecticisme
    Bo
    El Pla Especial contempla la conservació estricta de la façana; es permet afegir un pis reculat 1 metre de l'alineació actual.
    Pla Especial, 270. 2006
    Ref. cad.: 62233DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici d'habitatges estructurat en alçat en planta baixa, un pis i terrat pla transitable. Construït entre mitgeres, utilitza un llenguatge formal proper a l'eclecticisme pre modernista. Del conjunt destaca la balconada de la planta pis i el plafó esgrafiat situat entre les dues obertures que menen a la balconada. Aquesta disposa de la llosa de pedra motllurada al cantell, i una barana de ferro de forja amb reganyols decoratius. Pel que fa al plafó decoratiu, representa un paisatge marí amb un vaixell de vela, gavines i núvols. Corona l'edifici una cornisa simple contínua lleugerament motllurada, sota de la qual s'organitza una faixa d'esgrafiats amb motius florals i corbs, i dins d'aquesta faixa se situen dos espiralls (rectangulars) de ventilació del terrat a la catalana. Damunt la cornisa se situa la barana del terrat de gelosies ceràmiques entre matxons d'obra de reforçament, damunt dels quals es disposen tres gerros decoratius de pedra artificial. El revestiment de la resta de la façana està fet a base d'un arrebossat que imita un parament de carreus regulars i desbastats col·locats al trencajunt.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 16 que, segons aquesta normativa municipal, inclou una illa de cases característica del creixement urbà de Sitges en la segona meitat del segle XIX, entorn del c/ Parellades, així com alguns edificis anteriors del c/ Sant Gaudenci.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)