C/ Sant Bartomeu, 36

c/ Sant Bartomeu, 36

Eclecticisme
    El Pla Especial insta a conservar les façanes i a restaurar les obertures de la planta baixa.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres i organitzat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable. El llenguatge formal utilitzat en el seu disseny l'apropen a l'eclecticisme del moment pre modernista. Si a la planta baixa disposa de tres obertures (un portal central -en el que figura la data de 1878- flanquejat per sengles finestres), a les plantes pisos només disposa de dues obertures cadascuna que menen a sengles balconeres, la volada i amplada de les quals és decreixent, segons l'alçada. El disseny de les baranes és idèntic, però, de ferro amb una greca situada a la zona de sòcol i motius corbs sota del passamà de disseny simple. Les obertures tenen uns emmarcaments que les emfatitzen amb clares diferències; així, a la planta primera, presenten brancals i llindes motllurades, mentre que a la segona planta aquests elements són simples faixes senzilles d'arrebossat, disposant aquestes darreres, però, un trencaaigües motllurat que sobresurt lleugerament de la línia de façana. Corona la façana una cornisa contínua amb força volada decorada amb petites mènsules. El revestiment de la façana imita (a tots els nivells) amb arrebossat, un aparell de carreus de pedra buixardat disposats al trencajunt.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV Forma part del Conjunt 21, que inclou diversos edificis situats en una de les illes de l'eixample vuitcentista de la vila de Sitges. Els immobles que la integren situen les seves façanes principals en els costats llargs de l'illa (c/ Illa de Cuba), mentre que els jardins afronten al c/ Sant Gaudenci. A nivell arquitectònic l'element més destacat és la casa de Bonaventura Blay.