C/ Parellades, 36

c/ Parellades, 36

Neoclàssic
    El Pla Especial obliga a conservar la façana; es recomana revisar el tractament del pis afegit.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres i estructurat en alçat en planta baixa, dues plantes, més una probable remunta. Els baixos han estat modificats estructuralment i decorativament, amb un aplacat de marbre i la desaparició de les obertures originals. Les dues plantes presenten una organització d'obertures similars: dos balcons per planta, essent gairebé ampitadors els de la segona planta. Les baranes són de ferro de disseny senzill. Les quatre obertures disposen de faixes motllurades simples que les emmarquen, fetes d'arrebossat senzill i que sobresurten lleugerament de la línia de façana. A nivell del forjat de la segona planta, se situa una cornisa contínua, probablement d'acabament de l'edifici original. La darrera planta (la remunta) presenta dues finestres sense cap tipus d'emmarcament remarcable. Cal mencionar el revestiment corresponent a la superfície de les dues plantes, el qual presenta uns esgrafiats amb motius florals i geomètrics.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 16 que, segons aquesta normativa municipal, inclou una illa de cases característica del creixement urbà de Sitges en la segona meitat del segle XIX, entorn del c/ Parellades, així com alguns edificis anteriors del c/ Sant Gaudenci.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)