C/ Parellades, 26

c/ Parellades, 26

Eclecticisme
    Bo
    L'edifici evidencia una restauració recent realitzada segons els criteris establerts per la normativa del Pla Especial.
    Pla Especial, 200. 2006
    Ref. cad.: 62218DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres i estructurat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable. La planta baixa sembla ser que ha estat reformada modernament, i els pisos presenten dos eixos d'obertures, un de balcons i el segon de petites finestres sense emmarcaments, molt senzilles. Els balcons tenen les lloses d'obra amb reforços de ferro i barana també de ferro de disseny senzill, on es combinen els barrots verticals simples i helicoïdals. Corona l'edifici una cornisa contínua simple, motllurada, damunt la qual es disposa la barana del terrat, feta a base de balustres ceràmics entre matxons d'obra. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 16 que, segons aquesta normativa municipal, inclou una illa de cases característica del creixement urbà de Sitges en la segona meitat del segle XIX, entorn del c/ Parellades, així com alguns edificis anteriors del c/ Sant Gaudenci.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)