C/ Nou, 16

c/ Nou, 16

Bo
    El Pla Especial estableix la conservació de la façana, eliminant la solució en bandera de les obertures de la planta baixa; es permet remuntar un pis, enretirat 2 metres de la façana.
    Pla Especial, 185. 2006
    Ref. cad.: 62211DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, amb un alçat de dos plantes (pb + 2p), que es caracteritza per la solució adoptada en el seu coronament. A la planta baixa, l'obertura existent adopta una disposició en bandera que permet configurar una finestra i una porta adossades. En el primer pis se situa un balcó amb volada d'obra i barana metàl·lica que consta de barrots decorats amb volutes i poms cromats en els extrems. Finalment, el coronament presenta un cornisa de maó i una barana d'obra de forma semicircular que clou amb una imitació del ràfec d'una coberta de teules.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 6 que inclou tres tipologies edificatòries diferents. D'una banda, la arquitectura de gran representativitat de les cases de veïns del c/ Major. En segon lloc, l'arquitectura popular de parcel·la estreta visible en els carrers Nou i Tacó. En tercer i darrer lloc, s'inclouen algunes implantacions recents del passeig de la Ribera.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)