Briançó
Rubió

Plans d’Ardesa. Est del Pla de Rubió
    Camí de Sant Pere d’Ardesa

Enderrocat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Briançó és un mas situat a peu del camí que mena cap a l’església de Sant Pere d’Ardesa. Es tracta d’una edificació formada a partir de diversos cossos annexes amb un pati central tancat perimetralment. Consta d’un cos central de planta rectangular amb la coberta a dues aigües. Consta de planta baixa i pis. A la façana est s’hi obre un portal amb llinda de pedra. A la façana de migjorn s’hi obren diversos finestrals a nivell del primer pis i alguna finestra a nivell de planta baixa. A la façana de tramuntana, a la banda esquerra s’hi adossa un cos, tipus porxo, de planta quadrangular amb un gran arc rebaixat construït amb maons col·locats a mode de sardinell amb un pilar central que protegeix l’entrada a una estança dividida en dos espais a partir d’un mur amb dos grans arcs de mig punt construïts amb pedra. Al sector sud del patí central o barri, hi ha petits volums annexes corresponen a les corralines i magatzem de gra.