Boscos de Quintanes-El Pou
Les Masies de Voltregà

Quintanes-El Pou, 08059-08058 Masies de Voltregà.

Regular
    Els boscos s'han de netejar i desbrossar i són poc accessibles. L'Escola Agrària Quintanes ha endegat el procés d'acondicionament d'aquesta àrea.
    Caixa de Manlleu. Pl. Fra Bernadi, 24-25. 08560 Manlleu.
    Natalia Salazar -ArqueoCat SL-

La zona és constituïda bàsicament per clapes de roures martinencs que s'han reduït força i a llocs molt concrets a causa de la implantació humana. La vegetació es distribueix de manera irregular: els roures se situen al fons de la vall i les alzines a zones altes i perifèriques. Així, només trobem alzines a la vessant nord, camí de l'altiplà al Lluçanès. Juntament amb el roure martinenc també hi trobem boix, auró negre i auró blanc. A ponent i a mesura que ens enlairem trobem extensions de pi roig i alguns alzinars. Vora ales zones humides i torrenteres trobem la vegetació típica de salzes, pollancres, verns, avellaners i boix grèvol. L'estat herbori és reclòs sobretot a zones poc humides i cedeix el terreny a zones de bardisses, garrigues, i altres mates i arbusts.