Borja can Planas Sud Corbera de Llobregat

Baix Llobregat
Can Planas sud
Entre la masia can Planas i la Font de la Mata

Coordenades:

41.41632
1.92772
410389
4585529
08072-156
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Contemporani
XVIII?
Dolent
S'han fet moviments de terra importants a la zona on se suposa que estava la borja, fet que fa pensar que ja no existeix.
Inexistent
Sí; IPA 18396
Sense accés
Sense ús
Privada
Helena Garcia Navarro

Borja de planta quadrada, amb portal rodó i coberta gairebé plana, sota volta de pedra i fang com el conjunt, amb teules de protecció. A la vora hi hauria altres construccions, de formes poc precises, que podrien haver-se construït a la mateixa època. Aquesta barraca es diferencia de la majoria de les que s'han localitzat a Corbera i les que hi ha a la vall de la riera de Rafamans en el portal rodó.

Durant la realització d'aquest inventari no s'ha pogut localitzar, tot i que està inclosa a l'inventari del Servei de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Tot i que no hi elements documentals que permetin realitzar una datació aproximada, les casetes de vinya es remunten a una tradició immemorial. En qualsevol cas, la seva presència als indrets del municipi són anteriors a la meitat del segle XIX, ja que va ser aleshores que es va eliminar el conreu de la vinya a causa dels estralls de la fil·loxera.

ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1986). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya