Borja can Planas Sud
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Can Planas sud
  Emplaçament
  Entre la masia can Planas i la Font de la Mata

  Coordenades:

  41.41632
  1.92772
  410389
  4585529
  Número de fitxa
  08072-156
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XVIII?
  Estat de conservació
  Dolent
  S'han fet moviments de terra importants a la zona on se suposa que estava la borja, fet que fa pensar que ja no existeix.
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí; IPA 18396
  Accés
  Sense accés
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Autor de la fitxa
  Helena Garcia Navarro

  Borja de planta quadrada, amb portal rodó i coberta gairebé plana, sota volta de pedra i fang com el conjunt, amb teules de protecció. A la vora hi hauria altres construccions, de formes poc precises, que podrien haver-se construït a la mateixa època. Aquesta barraca es diferencia de la majoria de les que s'han localitzat a Corbera i les que hi ha a la vall de la riera de Rafamans en el portal rodó.

  Durant la realització d'aquest inventari no s'ha pogut localitzar, tot i que està inclosa a l'inventari del Servei de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  Tot i que no hi elements documentals que permetin realitzar una datació aproximada, les casetes de vinya es remunten a una tradició immemorial. En qualsevol cas, la seva presència als indrets del municipi són anteriors a la meitat del segle XIX, ja que va ser aleshores que es va eliminar el conreu de la vinya a causa dels estralls de la fil·loxera.

  ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1986). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya