Bòbila Bellsolà
Santa Perpètua de Mogoda

Expoliat d'antic
    Pla Especial Protecció Patrimoni Arquitectònic
    si, CCAA, n. 3258
    Goretti Vila i Fàbregas

El jaciment Bòbila Bellsolà ha estat molt espoliat i les excavacions són molt antigues per aquesta raó, la informació és molt parcial. Es localitzen els enterraments al costat de la nova variant de la carretera de Mollet del Vallès a Caldes de Montbui. Els sepulcres localitzats són set, excavats directament al terra. Les restes humanes apareixen encongides, acompanyades de material arqueològic (destrals polimentades, ganivets de sílex, ceràmica, peces de cal·laïta, ...).

Neolític Mig Recent (Primera meitat IV mileni).
    Pere García, membre del Grup Pro-Arqueologia i Història de Santa Perpètua de Mogoda, comenta de l'existència de dos sepulcres més que no van ser recollits per les publicacions.

1930-1940. Es recuperaren les primeres restes per part de col·laboradors del Museu de Caldes i del Museu Arqueològic de Barcelona, que es guarden al Museu Arqueològic de Barcelona.
    1958. Segons consta a la memòria històrica del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Santa Perpètua de Mogoda, fou en aquest any que es van trobar 4 noves sepultures, aquestes ubicades en el Museu de Caldes. I l'any 1965 se'n troba una de nova que es guarda al Museu Municipal de Santa Perpètua de Mogoda.

AJUNTAMENT DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA (1996). Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Santa Perpètua de Mogoda. Text refós novembre de 1996. Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Obres públiques i urbanisme.

COLOMINAS, J. (1932). "Enterraments neolítics o en fossa". Anuari de l'Institut d'Estudis Catalans, VIII (1927-1931). Barcelona.

MUÑOZ, A.M. (1965). La cultura neolítica de los sepulcros de fosa.

RIPOLL, E; LLONGUERAS, M. (1963). "La cultura neolítica de los sepulcros de fosa en Cataluña". Ampurias, XXV. Barcelona.

SERVEI D'ARQUEOLOGIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. (2009). Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).