Blada de les Llenes
Saldes

Saldes. Les Llenes. 08697 SALDES
    Les Llenes

Espècimen botànic
    Cortés Elía, Mª del Agua

Es troba al costat de la casa Les Llenes, entre la casa nova i la vella. Acer opalus, té una alçada de 10m, volt màxim de 3,5m, amb un volt de soca de 6,90m, elements característic d'aquest arbre que té el tronc dividit en dues meitats per acció d'un llamp. Es troba en un indret de fàcil accés. Es troba ubicat fóra de la zona del Parc Natural Cadí-Moixeró.

El Parc Natural ha fet un llistat d'arbres d'interès per tal que l'Ajuntament de Saldes els declari en conjunt com a arbres d'interès local per acord de Ple. Per a això els tècnics del Parc han elaborat un inventari amb els elements representatius al terme. La blada és un arbre caducifoli, poc alt, de fulles mats palmatilobades, amb fruits de llavor inflada i ales poc separades. La fusta és blanca i fàcil de treballar, semblant al boix i amb aplicacions similars.

Inventari d'elements naturals al terme de Saldes. Parc Natural Cadí-Moixeró. (2007). Inèdit.