Biblioteca Popular
La Palma de Cervelló

C. Santa Maria, 4

Xavier Esteve Gràcia

Edifici de planta rectangular i teulada plana. Té una entrada pel carrer de Santa Maria, a un nivell més baix que la resta de la casa, i una altra per l'avinguda de Catalunya. Les seves façanes alternen l'obra vista i l'arrebossat pintat de blanc. La banda de l'avinguda de Catalunya és un habitatge privat, de planta baixa més pis, mentre que a la part de darrera hi havia una biblioteca, a un nivell més baix. La façana alineada al carrer de Santa Maria és d'obra vista i obertures de pedra artificial.

La biblioteca de la Palma fou promoguda per Lluís Roig i River, Josep Sanaran i Thomas i Lluís Giberga, impulsats per Josep Llop, i costejada pel veïnat amb l'ajuda de l'Ajuntament de Cervelló. Josep Llop, mestre del lloc, actuà de bibliotecari els primers anys (1981-1984). Disposava, al seu interior, de quatre taules per a lectors i prestatges per a llibres.