Benedicció del terme
Granera

Turó de la Torra
    Al capdamunt del turó de la Torra, a la banda de ponent de la masia del mateix nom

Adriana Geladó Prat

Manifestació festiva relacionada amb la benedicció del terme i el repartiment dels panets, que es celebra el Dilluns de Pasqua a la creu de la Missió, al costat de la masia de La Torra, a la que s'hi arriba en processó. Consisteix en la benedicció dels quatre punts cardinals del terme i dels tradicionals panets, que posteriorment s'entreguen a tots els assistents.

Les imatges han estat proporcionades per l'Ajuntament de Granera.

Aquesta antiga tradició fou recuperada l'any 2016. L'acte segueix les instruccions que mossèn Genís Gamell deixà escrites a la Consueta de Granera, una guia del funcionament de la parròquia escrita durant la segona meitat del segle XX. Ramón Torra, veí de la població, va recuperar l'antic cove on es duien els panets per beneir.

"Recuperant antigues tradicions". La Granària, 39, 2016, p. 7-14. "Repetirem benedicció del terme". La Granària, 42, 2017, p. 12. "La tradicional benedicció del terme". La Granària, 43, 2017, p. 13. Http://granera.cat/ [Consulta: 28-04-2019].