Bauma del torrent de l'Avellà
Castellbell i el Vilar

Prehistòric
    Neolític
    Es desconeix perquè no s'hi ha fet cap intervenció arqueològica.
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Jaciment documentat de forma casual a partir de la troballa en superfície de ceràmica que Valls (2011) diu "datables del període neolític, 5000 - 2000 abans de la nostra era". La troballa es produí en una bauma formada sota una cinglera del torrent de l'Avellà, que desguaça a la riera de Marganell. Es troba entre les terres del Brunet i les del Santó o Les Canyelles.

La visita al lloc no va proporcionar noves troballes de ceràmica en superficie. En tot cas, aquest jaciment no es troba a la carta arqueològica del Departament de Cultura de la Generalitat, fet que caldria subsanar.

Troballa casual feta per excursionsites.

VALLS i PUEYO, Joan (2011). Història de Castellbell i el Vilar, el mirador de Montserrat. Ed. Ajuntament de Castellbell i el Vilar.