Bassa del Boix
El Brull

Brull, el
    200 m al sud del Boix.

L'estructura es conserva força be tot i que es troba en un estat d'abandonament.
    Marc Cucurella Pinilla

Bassa que consta de dues estructures de planta rectangular contigües fetes de carreus de pedra tallats de manera més o menys regular, lloses i ciment. La més gran, al sud, fa 4 m d'amplada per 6 m de llargada aproximadament, amb un metre i mig de profunditat. La més petita, que queda al nord, fa uns 3 per 4 metres i és menys profunda. El gruix de les seves parets oscil·la entre els 40 i 50 cm.

Es troba al llindar entre uns camps sense conrear i el bosc. Està força envaïda per la vegetació.

Les basses han servit per emmagatzemar aigua per usos agrícoles lligats a l'explotació agrícola de la zona del Boix.