Barri de Salipota
Súria

A l'altra banda del riu Cardener

XX-XXI
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Barri situat a l'altre costat del riu Cardener, a les terres que havien estat de la masia de Salipota. És un veïnat format per blocs de pisos construïts segons una disposició regular. El barri va prolongar-se vers el sud amb blocs de menors dimensions, on hi ha també l'església de Santa Bàrbara, i fins i en els darrers anys de cases unifamiliars.

El barri de Salipota es va crear a mitjans dels anys 1956 per la creixent demanda d'habitatge dels obrers de la mina. Es va construir en terres de la masia de Salipota, que aleshores pertanyia a Josep Canudas i Codinach. Al cap d'uns anys es va detectar que els blocs estaven afectats per al.luminosi, motiu pel qual la Generalitat de Catalunya va permetre el trasllat dels seus habitants en blocs de nova construcció.

HERNÁNDEZ, R. (2010). Salipota, Súria: el barri que va néixer dues vegades. Institut Català del Sòl.